Danny Ferdinandus - Mooi Rotterdam


Mooi Rotterdam is de titel van het prachtig ingetogen akoestisch liedje, die Singer Songwriter Danny Ferdinandus heeft geschreven!

In 1959 werd Danny in Rotterdam-Zuid geboren, als 4e kind van een groot Moluks-Indisch gezin! Danny wilde maar 1 ding profvoetballer worden bij zijn geliefde club Feyenoord, hij werd gescout en mocht daadwerkelijk in de jeugd het mooie Feyenoordshirt dragen! Doordat er thuis geen normale gezinsituatie was, werd hij geplaatst in een Kindertehuis en daar bleek Danny talent te hebben voor muziek en leerde hij zichzelf gitaar spelen!

En schreef hij zijn 1e lied al op 15 jarige leeftijd toen wilde Danny beroepsmusici worden!
En dat is hem gelukt en met zijn toenmalige echtgenote trad hij in binnen en buitenland jarenlang heel succesvol op! Door scheiding belande Danny zelfs op straat en was hij jarenlang dakloos!

Ook mocht hij zijn verhaal doen in de Ahoy hal tijdens het concert for hope. En het mooie concert met bekende artiesten werd live uitgezonden op TV Npo 2. Danny pakte de draad weer op en werd zelfs genomineerd als beste nw artiest voor een Zilverenduif Award. En werkt hij nu nauw samen met Internationale Producer Tom E Morisson van Platenmaatschappij Big Sky Song uit Engeland!

Danny die dit jaar 65 jaar wordt, wilde een mooi nostalgisch lied maken over Rotterdam Waarbij hij alle bezienswaardigheden van Rotterdam heeft omgesmolten tot een prachtig akoestisch liedje Mooi Rotterdam!

Quelle: Showbizzinfo NL - Geert Hakze