sStayne - Who You'll Be - Sunflower Promotion

PROMO NEWS

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7.07.2024

sStayne - Who You'll Be


sStayne is het solo project van Sander Steneker, een 25-jarige muzikant die zich breed inzetbaar heeft gemaakt voor de muziekscene in Friesland. Eerder was Sander vooral actief als frontman van Quiet as Always en heeft hij verschillende rollen vervuld in andere, tijdelijke bands. Daarnaast is Sander actief lid van Studio 8501 Indie, waar hij naast de muziek van klanten, ook zijn eigen muziek kan realiseren. Nu wil Sander bezig met het uitbreiden van zijn eigen creativiteit. 

In september 2023 kwam hij al met de Single “I never left” naar buiten. Een compleet zelf geschreven en afgewerkt nummer, waardoor hij volledig zijn eigen visie door kon zetten met minimale concessies. Alleen voor de drums werkte hij samen met Neil Arts. Vervolgens is hij terug de studio in gedoken voor het volgende project: zijn debuutalbum “Start Again”. Een album vol onderwerpen zoals eenzaamheid en dergelijke mentale problematiek, maar vooral ook vol hoop. Met een hele hoop dynamiek in de muziek en diepgang in de teksten.

De eerste single van dit album zal op 5 Juli 2024 de wereld in gebracht worden onder de naam “Who you’ll be”, Een nummer waarin spijt over gebeurtenissen samenkomt met hoop voor de toekomst. Het beschrijft “een kans om het beter te doen”. Dit nummer bevindt zich in de kalmste regionen van het album, bestaande uit alleen gitaar en zang. Over het album zal Neil zich wederom veelal laten horen op drums. Verder is het gehele album, en dus dit gehele nummer, een productie waar alleen Sander zelf aan te pas komt, van inspelen, opnemen en afmixen, tot het mastering proces. 

Ook is sStayne, om de nummers tijdens festivals en dergelijke settingen ten gehore te kunnen brengen, een live band geworden. Deze live band bedraagt nu Sander Steneker op gitaar en zang, Shaun Tiggelman op basgitaar en Neil Arts op drums. Met drie man zal het onmogelijk zijn de producties te evenaren, waardoor de live versies van de nummers een hele nieuwe dynamiek zullen krijgen. Al met al: genoeg te komen

Quelle: Annerike van de Straat
Label: © Records DK

Post Top Ad

Responsive Ads Here