Olivier Cornel - Bevrijd 2.0 - Sunflower Promotion

PROMO NEWS

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9.12.2024

Olivier Cornel - Bevrijd 2.0


“Bevrijd” is de 2e single van Olivier Cornel van zijn debuut album “Dichter van de waarheid”. Olivier Cornel is opgegroeid in de Betuwe vlak bij Arnhem. Tijdens zijn jeugd kreeg hij daardoor al vrij vroeg een historisch besef van het verleden mee. De Betuwe was namelijk een belangrijk onderdeel van Market Garden, een beladen gebied met veel herdenkingen. Vanaf jonge leeftijd loopt hij ook de jaarlijkse Airborne wandeltocht in Oosterbeek, ter nagedachtenis van de gesneuvelden militairen.

 Het bezoeken van kamp Westerbork een paar jaar geleden heeft veel indruk gemaakt, wat het eerste zaadje legde voor de song “Bevrijd 2.0”. De tekst van de song is niet belerend, er wordt geen partij gekozen, geen oordeel geveld , maar het is een (persoonlijke) wens naar harmonie en vrede. “Het is nooit de eerste keus van de mens zelf - om elkaar dood te schieten om wat voor reden dan ook”, aldus Olivier. “Bevrijd 2.0” gaat over alle strijd, ruzie en oorlog uit het verleden en het heden.

Olivier Cornel is geboren in Woerden en opgegroeid in de Betuwe. Tijdens de basisschool periode was Olivier actief met zingen en acteren wat resulteerde in de hoofdrol van de eindejaarmusical. Toen werd ook snel duidelijk dat Olivier over veel zangtalent beschikt. Zijn naaste omgeving stond paf en stimuleerde hem om vooral door te gaan met zingen. Tijdens zijn jonge jaren zat het optreden en entertainen dus al in zijn bloed. Hij liet geen kans onbenut om op het podium te staan. Al jong maakte Olivier een expressieve ontwikkeling door met zang, dans en toneel. Ruim tien jaar speelde hij in verschillende semiprofessionele theatervoorstellingen en toerde daarmee door Nederland

Op een gegeven moment kwam Olivier in contact met Nederpop en was hij direct verkocht. Sindsdien zijn artiesten als Nick & Simon, Acda en de Munnik en Racoon niet meer weg te denken uit zijn persoonlijke Playlists. Via via kwam Olivier op de radar van het muzieklabel Green Valley Music. Het label herkende de potentie van Olivier. “Wij vielen direct voor de talentvolle stem met zijn herkenbare klankkleur”, aldus Marco Roosink, eigenaar van het label. Met zijn dichterlijke songteksten, die allemaal een ruw randje met zich meedragen veroverde hij onze harten. De koppeling met de jonge producer Anubys bleek een gouden zet. De samenwerking resulteerde al snel in 20 producties. 14 Songs daarvan zijn verschenen op zijn debuut album: ”Dichter van de Waarheid”

Quelle: Annerike van de Straat
Label: © Green Valley Music

Post Top Ad

Responsive Ads Here