Willie Schilder - Voorbij - Sunflower Promotion

PROMO NEWS

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9.27.2024

Willie Schilder - Voorbij


Wilfried is woonachtig in het mooie Vledder, een prachtig dorpje in Drenthe. In het dagelijks leven verdient Wilfried de kost als schilder en doet dit als zelfstandig ondernemer. Reeds op jonge leeftijd was muziek voor hem een belangrijke bezigheid. Op z’n 10e jaar al werd het eerste podium betreden tijdens een familiefeestje, de toon was gezet. Toen Wilfried 14 was werd het eerste duo opgericht met z’n achterneefje op drums en saxofoon, beide namen ze ook de zangpartijen voor hun rekening. 

Na vele bandjes en optredens (en op aandringen van z’n vriendin en pa) besloot Wilfried in 2021 een solocarrière te starten gesteund door zijn gitaar en de benodigde backing tracks. Steeds meer werd hij geprezen voor zijn kwaliteiten met het vertolken van het Nederlandstalige lied. Hij besloot dus om zich hierop te gaan richten onder de artiestennaam Willie Schilder. Al snel werd de eerste poging ondernomen om zelf eens een nummer te gaan schrijven. Zijn eerste single Feesten in de Kroeg was een succes en wordt nog veelvuldig gedraaid!

 Zijn tweede single werd totaal wat anders als Feesten in de kroeg! De mooie ballad met de titel Echte Liefde vertelt het verhaal over moeilijke periodes in het leven, waar veel mensen zich in zullen herkennen. Ook dit prachtige nummer, geschreven en gecomponeerd door Willie zelf, werd opgenomen in Studio het Atelier in Weiteveen bij Frans Vollink. Naar aanleiding van een vraag van zijn vaste plugger, Annerike van de Straat, om voor een Duits tv-programma een optreden te verzorgen ontstond het idee om Echte Liefde uit te gaan brengen in een Duitstalige versie. 

Dit resulteerde in een ‘boost’ van het nummer waarbij de drums en baspartijen iets aangepast werden en ook het tempo iets op werd gevoerd. Samen met z’n manager Peter Groen (Peter Green) werd besloten om de Nederlandstalige versie dezelfde boost te geven en wat resulteerde in : ‘Echte Liefde RemiX’. Deze werd op 13 september 2024 uitgebracht. Inmiddels zijn we aanbeland bij weer een heerlijk nieuw uptempo nummer met als titel ‘Voorbij’. Ook deze track is weer een geheel eigen creatie! Wilfried hoopt met zijn muziek een groot publiek aan te spreken en kijkt er naar uit z’n fans te begroeten tijdens zijn optredens in het land.

Quelle: Annerike van de Straat
Label: © SynC Entertainment

Post Top Ad

Responsive Ads Here