Portier - Zonder Mij - Sunflower Promotion

PROMO NEWS

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4.10.24

Portier - Zonder Mij


Zijn aankomende debuutsingle Zonder Mij is een intiem en emotioneel akoestisch popnummer dat zijn complexe relatie met zijn moeder verwoordt. In het nummer vertelt hij hoe hij uiteindelijk vrede heeft gevonden met het feit dat ze op negentienjarige leeftijd uit zijn leven verdween, en hoe hij de strijd die dat in zijn leven veroorzaakte, achter zich heeft gelaten. De eenvoudige structuur van het nummer zorgt ervoor dat het toegankelijk blijft, terwijl het de diepe emoties die hij ervaart, krachtig overbrengt. Zonder Mij werd geproduceerd door Bryan Robert, een ervaren producer die aan tal van nationale en internationale projecten heeft gewerkt. Juri en Bryan ontmoetten elkaar eind 2023 tijdens een informele, muzikale avond in De Neushoorn in Leeuwarden. Ze raakten in gesprek over hun levens en ontdekten veel overeenkomsten in hun reizen, wat leidde tot een vruchtbare samenwerking

“Heb je even?” is het antwoord dat je krijgt van Juri Meijer, geboren in 1992, wanneer je hem vraagt hoe hij uiteindelijk Portier werd. Deze Zeeuw heeft een lange reis afgelegd voordat hij zijn eigen verhaal wist om te zetten in verhalende, Nederlandstalige popmuziek. Al van jongs af aan vertelt Juri verhalen, en hij heeft er genoeg om te delen. Als tiener leerde hij zichzelf zingen en gitaar spelen. Zijn eerste gitaar kocht hij voor 20 euro van een vriend. Muziek werd zijn manier om zich te uiten; waar woorden in een gesprek soms tekortschoten, vond hij in muziek de ruimte om te zeggen wat hij werkelijk voelde. Rond zijn twintigste begon hij met het schrijven van eigen nummers, een manier om zijn emoties een plek te geven. Juri’s muzikale reis bracht hem naar de straten van Dublin en de podia van Berlijn, waar hij als frontman van de metalband Anywhere But Here wekelijks optrad. 

In 2015 begon hij met Unknown In August, een project waarmee hij Engelse indie- en folkmuziek schreef. Daarnaast heeft Juri meegedaan met The Voice of Germany. Juri zijn kritiek op de onprofessionele aanpak van zijn coach zorgde ervoor dat hij voortijdig vertrok. Toch leerde hij hierdoor om bewuster met zijn muziek en de media om te gaan en daardoor dichter bij zichzelf te blijven. Na zijn deelname aan The Voice tourde Juri met Unknown In August door heel Duitsland en speelde hij in Nederland in Tivoli Vredenburg en De Neushoorn. 

Met zijn alter ego Portier wil Juri een nieuwe weg inslaan. Na jaren als Singer/Songwriter in het Engels te hebben gezongen, richt Juri zich met Portier nu op Nederlandstalige pop. Net zoals een portier deuren opent voor anderen, hoopt hij als Portier de emoties van zijn luisteraars te ontsluiten. “Iedereen heeft wel eens iemand nodig die de deur openhoudt en iets binnenlaat of naar buiten helpt,” zegt hij daarover. Juri voelt zich vaak alleen en onbegrepen, maar hoopt met zijn muziek mensen te vinden die zijn liedjes begrijpen, om zo die eenzaamheid te doorbreken. Waar Juri de muziek schrijft, voert Portier het uit – alleen op het podium, maar altijd in de hoop dat zijn liedjes verbinding brengen. 

Wie een show van Portier bijwoont, kan een repertoire van Nederlandstalige nummers verwachten, uitgevoerd in een warme, intieme setting. Portier wordt daarbij begeleid door een groep getalenteerde muzikanten. Naast de muziek ontbreken ook de verhalen niet: ieder nummer krijgt zijn eigen inleiding, waardoor de optredens een unieke mix worden van muziek, storytelling en comedy. Het resultaat is een persoonlijke en bijzondere ervaring, waarin iedereen de ruimte krijgt om dichter bij zichzelf te komen.

Quelle: Annerike van de Straat
Label: © BRO Records

Post Top Ad

Responsive Ads Here